• Gratis bezorging vanaf € 75!
  • Voor 13:00 besteld = morgen thuis!
  • Ophalen of bezorgen

Côte de boeuf


Dit prachtige ribstuk van het rund is heerlijk mals en vol van smaak. Perfect voor een speciaal diner of een gezellige barbecue met vrienden en familie.

Om de cote de boeuf op de juiste manier te bereiden op de barbecue, adviseren wij om het vlees op kamertemperatuur te laten komen voordat u het op de grill legt. Bestrijk het vlees met een laagje olie en voeg zout en peper naar smaak toe. Grill het vlees eerst boven direct vuur voor een mooie korst en verplaats het daarna naar indirect vuur om verder te garen. Voeg eventueel ook wat rookhout toe voor extra smaak.

Een belangrijke tip bij het bereiden van de cote de boeuf is om het vlees niet te veel te draaien. Laat het vlees rustig liggen en draai het slechts één of twee keer om. Gebruik een vleesthermometer om te controleren of de gewenste gaarheid is bereikt. Bij een kerntemperatuur van 50-55 graden Celsius is het vlees medium-rare, bij 55-60 graden Celsius is het medium en bij 60-65 graden Celsius is het medium-well.

Bent u op zoek naar hoogwaardig vlees voor op de barbecue? Kom dan langs bij Slagerij Neeskens en ontdek ons complete assortiment, waaronder de cote de boeuf. Onze ervaren slagers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het bereiden van dit bijzondere stuk vlees op de barbecue.