• Gratis bezorging vanaf € 75!
  • Voor 13:00 besteld = morgen thuis!
  • Ophalen of bezorgen

Rib eye


Dit stuk vlees is bekend om zijn rijke marmering en intense smaak, wat het een van de meest gewilde stukken vlees maakt.

Om de rib eye perfect te bereiden, is het belangrijk om het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen voordat u het gaat grillen. Hierdoor zal het vlees gelijkmatig koken en zal de buitenkant mooi bruin en krokant worden. Kruid de rib eye met wat zout en peper, en leg het dan op de hete grill.

Grill de rib eye op direct vuur totdat er mooie grillstrepen op het vlees ontstaan en draai het dan om. Voeg vervolgens een klontje boter, verse kruiden en knoflook toe en grill het vlees verder tot de gewenste gaarheid. Let op dat u het vlees niet te vaak draait, anders wordt het droog en taai.

Gebruik een vleesthermometer om te controleren of het vlees de gewenste gaarheid heeft bereikt. Bij een kerntemperatuur van 50-55 graden Celsius is de rib eye medium-rare, bij 55-60 graden Celsius is het medium en bij 60-65 graden Celsius is het medium-well.

Als u op zoek bent naar hoogwaardig vlees voor uw barbecue, bezoek dan Slagerij Neeskens en ontdek ons assortiment, waaronder de heerlijke rib eye. Onze ervaren slagers staan klaar om u te adviseren en te helpen bij het bereiden van dit smaakvolle stuk vlees.