• Gratis bezorging vanaf € 75!
  • Voor 13:00 besteld = morgen thuis!
  • Ophalen of bezorgen

Tomahawk steak


Deze steak is een ware eyecatcher op de barbecue dankzij het grote formaat en de prachtige marmering van het vlees.

Om de tomahawk steak perfect te bereiden op de barbecue, adviseren wij om het vlees eerst op kamertemperatuur te laten komen en daarna op een indirecte manier te grillen. Dit zorgt ervoor dat het vlees langzaam en gelijkmatig gaart en een heerlijk mals en sappig resultaat oplevert. Breng het vlees op smaak met bijvoorbeeld grof zeezout en peper en voeg eventueel een kruidenmix toe voor extra smaak.

Een handige tip voor het bereiden van de tomahawk steak is om deze eerst aan te braden boven direct vuur om een mooie grillmarkering te krijgen en vervolgens verder te garen op indirect vuur. Dit zorgt voor een mooie korst en een heerlijke smaak. Let er wel op dat u het vlees niet te lang laat liggen op de barbecue, aangezien het vlees anders te droog kan worden.

Kom langs bij Slagerij Neeskens en ontdek ons complete assortiment aan vlees voor de barbecue, waaronder de tomahawk steak. Onze ervaren slagers voorzien u graag van advies en tips voor het perfect bereiden van dit bijzondere stuk vlees op de barbecue.